Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2010 13:32 - Има ли нещо, което не ни казват?
Автор: streetsmart Категория: Политика   
Прочетен: 2829 Коментари: 5 Гласове:
9



Покрай вълненията с детските ясли на дребосъците напоследък често влизам в един известен форум, където майки като мен обменят мисли, информация, споделят проблеми и си предлагат морална (а често и не само) подкрепа. Та ето какво сподели една майка, която също като мен се възмущаваше, че държавата разиграва на лотария правото на децата ни да ползват общински детски заведения - опитала да внесе официална жалба, при което чиновникът й казал следното: 
"Държавата не е длъжна да ви гледа децата, да сте мислили, като сте ги раждали"!?!?!?!?!?!
Та така, ако някой има съмнение какво е отношението на държавата към децата ни, нещата стават повече от ясни.
Думите са изречени от държавен служител на работното му място, в работно време, по адрес на клиент и по повод искане на този клиент да му бъде оказана някаква административна услуга. Т.е., липсва презумпцията, че човекът се е изказал в качеството на частно лице. Изводът, който се налага, е че изразеното мнение отразява позицията на работодателя - формално, наемащата го институция, иначе казано, държавата.
Тази държава очевидно гледа на нашите деца като на ненужно бреме, ето защо не харчи и един лев от скъпоценния си бюджет, за да има повече такива деца. И ако нещо все пак се дава от бюджета, то се дава на родителите, и то ако много приреват, та няма как да не им се даде - обезщетения за бременност и раждане, за гледане на малко дете, поемат се част от разходите за медицинско обслужване на бременната и родилката, изплащат се еднократни помощи при раждане. Някои "щастливци" с репродуктивни проблеми получават дори помощ от държавата при финансиране на опитите им за зачеване. На лотариен принцип, щото нали, не може за всички, пари няма.
Защото стигне ли се до разпределяне на държавния бюджет, децата ни са в дъното на опашката. Най-отпред е държавният чиновник - така де, у него е и хлябът, и ножът! После са разни групи по интереси, подредени по своята многочисленост и гръмогласност. Има и едни, дето дори не участват в конкуренцията - те си вземат своя пай от държавната баница още преди тя да се разточи и опече. Ще ги нарека "привилегировани данъкоНЕплатци". Е, те понякога плащат, но далеч не всичко, което би трябвало съгласно духа и буквата на закона. Няма да ги назовавам поименно - не ми е работа, пък и не е нужно.
Обаче се питам - хубаво де, ами след 20-30 години, когато ние балъците се пенсионираме и спрем да внасяме своята лепта в бюджета, откъде ще се пълни той, бюджета, та да има за цялата опашка? Толкова ли ще са много държавните чиновници, та да пълнят хазната със своите данъци (ако ги плащат, де, че сега нали осигуровки не плащат, утре може и данъците да си опростят). Щото освен тях и "данъкоНЕплатците", остават социално слабите - пенсионери и безработни, а те не внасят нищо, само потребяват.
Възможно ли е държавата в лицето на многобройните си чиновници да не си дава сметка, че за да се пълни нейната касичка, трябва и утре, и вдругиден, и след 30 години да има работещи хора, които да си плащат данъците и осигуровките? А утрешните работещи хора са днешните деца, които тази наша държава вижда като ненужно бреме и разход.
Или може би не се предвижда след 30 години да я има тая държава, та не им се бере грижа отсега за бюджета й?
Та въпросът ми е:
Какъв е планът, дето не ни го казват?



Тагове:   казват,


Гласувай:
11



1. kass - streetsmart
27.04.2010 14:01
Няма план, там е работата. Гледат днес да избутат, а утре? Е, утре ще му мислят...
Поздрави!
цитирай
2. streetsmart - Кас, тъпо е, а ми е криво да си мисля, че от 20 години ме управляват все тъпаци
27.04.2010 14:21
Държавник, който не прави нищо да подсигури утрешния ден на държавата си, не е държавник, а... да кажем измекярин. Хайде, днешните да речем не могат глава да вдигнат от гасене на пожари, ами предишните малко ли бяха?
цитирай
3. streetsmart - @panazea - вярно, че коментираме едни и същи теми!
29.04.2010 14:09
Това му е хубавото на блога - седиш си пред компа и се срещаш със сродни души :)
Приятно ми е, където и да се засечем.
цитирай
4. divna8 - Напротив! Има ПЛАН...
04.05.2010 15:16
Права си в разсъжденията и тревогите си!
Панът е ГЕНОЦИД НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД и се изпълнява последователно с благословията на всички партии и управляващи! ВСИЧКИ, без изключение, повтарям! Защото ги мързи да се замислят и ги е страх да се противопоставят на този план, който се диктува - отново - отвън...
Съжалявам, но такава е истината. Затова БИЕМ КАМБАНАТА на САМООСЪЗНАВАНЕТО ни като БЪЛГАРИ и ЕДИНЕНИЕТО ни в името на НАЦИОНАЛНОТО СПАСЕНИЕ!!! Не от името на някоя партия, а от името на БЪЛГАРИ към БЪЛГАРИ! Само това ще ни запази като народ!
Аз обичам децата и искам - както по света, така и в България - да се раждат повече и да имат щастливо и достойно детство! Еднакво за всички, без разлика...
Хубав ден желая на семейството, целувки на децата и... надявам се зъбките да са пораснали вече на Бобо :):):)
цитирай
5. streetsmart - Луди са за връзване, тогава!
04.05.2010 15:28
Колко ли могат да им платят онези отвън, за да затрият народа си? И какво ли си мислят, че ще си купят с тези пари? А че маса политици у нас са национални предатели, май е традиция в тази страна. За съжаление.
Бобко вече хапе със 7 зъба.
Поздрави и много усмивки :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: streetsmart
Категория: Други
Прочетен: 90054
Постинги: 18
Коментари: 83
Гласове: 1608
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол